Etäkuntoutus

Fysioterapiaa etänä? Miten se toimii?

Etäkuntoutuksen tarpeelle voi olla moniakin syitä. Vaikka suosittelemme kuntoutusta kontaktihoitona, eli paikan päällä toimipisteellämme, tiedostamme myös ettei se ole aina mahdollista.

Koronavirus (COVID-19) muutti maailman tapaa työskennellä, opiskella ja elää elämäämme melkoisesti vuoden 2020 alussa. Koronavirus on saatu Suomessa melko hyvin hallintaan, mutta siitä ei ole kuitenkaan päästy pysyvästi eroon. 

Etätapaamiset ovat yleistyneet tämän vuoden aikana räjähdysmaisesti ja kahdensuuntaista videoyhteyttä hyödyntäen mekin voimme tuoda fysioterapian hyödyt kotiisi, ilman kontaktia. Jos siis kuulut riskiryhmään tai haluat jostain muusta syystä välttää kontaktia toistaiseksi, mutta tarvitset silti fysioterapiaa, varaa aika etäkuntoutukseen.

Eikä etäkuntoutusta varten tarvitse olla näinkään ”vakavaa” syytä, vaan se voi olla vaikkapa yllättävän hyvien kelien aiheuttama mökkireissu ja samanaikainen tarve fysioterapialle. Kummastakaan ei tarvitse luopua, vaan pakkaa mökkivarusteisiin mukaan kannettava tietokone ja varaa aika etäkuntoutukseen.

Etäkuntoutuksen varaaminen:

Etäkuntoutuksen kesto on 30min. Käytämme etäkuntoutuksessa tietoturvallista Zoom -ohjelmistoa ja asiakkaan tuleekin ladata kyseinen ohjelmisto omalle päätelaitteelleen, kuten kannettavalle tietokoneelle. 

Etäkuntoutusta varten tarvitaan siis soveltuva päätelaite. Suosittelemme kannettavaa tietokonetta, mutta myös matkapuhelin käy etäyhteyden muodostamiseen. Päätelaitteessa tulee olla internetyhteys, toimiva kamera ja mikrofoni, sekä Zoom ohjelmisto ladattuna.

Voit ladata ohjelmistot joko klikkaamalla sähköpostitse saapuvan Zoom -kutsun linkkiä tai vaihtoehtoisesti näistä linkeistä:

Zoom tietokoneelle

Zoom Androidille

Zoom iPhonelle

 

Voit ladata ohjeet Zoom Meetings -ohjelmiston lataamiseen ja käyttöön tästä:

Ohjeet

HUOM! Toistaiseksi voit varata etäkuntoutusta ainoastaan Turun toimipisteiden fysioterapeuteilta!